Reparatie en onderhoudsbeurten Technics SL-1200 en SL-1210 MK-serie

Voor de Technics SL-1200-serie en SL-1210-serie (MK2, M3D, MK5, LTD) hebben we speciaal voor veel voorkomende reparaties en revisies een aantal prijzen en pakketten samengesteld om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn zodat uw Technics draaitafel zo lang mogelijk mee gaat. Op onze DJ Gear Reparatie hoofdpagina staan tevens ook nog een aantal algemene prijzen vermeld.

Deskundig advies over reparaties aan uw Techics SL-draaitafels

Voor advies over reparatie en onderhoud bent u bij PILOT Entertainment aan het juiste adres. Wij bieden een uitgebreid scala aan oplossingen en mogelijkheden voor het verhelpen van defecten. Samen met u kijken wij naar de correcte oplossingen.
Onderzoekskosten zijn € 55,00 per uur*. Een maximumtijd kan van te voren afgesproken worden. U als klant kunt bepalen wat u maximaal wilt uitgeven om een defect op te sporen als deze niet direct vastgesteld kan worden. Zodra de oorzaak bekend is volgt een vrijblijvende prijsopgave waarbij de reparatiekosten € 65,00 per uur* zijn. Besluit u de reparatie niet uit te laten voeren, dan betaalt u alleen de onderzoekskosten en administratiekosten à € 2,50 *.

Servicebeurt Technics SL-1200 en SL-1210 MK-serie draaitafel

Speciaal voor de SL-1200MK2, SL-1200M3D en SL-1200MK5 (zilver of zwarte variant) hebben we een servicebeurt samengesteld. De draaitafel wordt van binnen geheel gereinigd, de spindelmotor wordt gereinigd en van nieuwe olie voorzien zodat deze weer flinke tijd vooruit kan. Daarnaast wordt de pitchfader gereinigd en opnieuw conform de fabrieksrichtlijnen gekalibreerd. Ook wordt de temporange en brake-assist nagelopen en waar nodig opnieuw gekalibreerd. De hoofdprintplaat wordt gereinigd en gecontroleerd op uitgedroogde contacten. De naaldlampbehuizing wordt schoongemaakt en opnieuw gangbaar gemaakt. De RCA-kabelaansluitingen en aardedraad worden gecontroleerd en solderingen worden ververst en nagelopen. Als laatste worden de drukknoppen ook onder handen genomen als deze vervuild zijn. De toonarmunit wordt eventueel zo goed mogelijk bijgesteld als ook hier klachten zijn.
Kortom: Een volledige servicebeurt zodat uw draaitafel weer flinke tijd door kan!

Onderhoudsbeurt Technics SL-1200/1210-MK-serie Turntable = € 209,00 *

Vervanging RCA-kabels en Groundwire Technics SL-1200 en SL-1210 MK-serie draaitafel

Een veel voorkomende reparatie is de vervanging van de tulp-kabels of ook wel RCA-kabels genoemd. Deze reparatie gebeurt samen met de vervanging van de Ground-Wire (aarde-kabel). Voor dit pakket gebruiken we de originele Technics RCA-kabels en de originele Technics Ground-Wire. Hiervoor heeft PILOT Entertainment een standaardprijs samengesteld.

Let op: Helaas is de originele Technics-kabel langdurig niet leverbaar.

Vervanging originele RCA-kabel en Groundwire = € 119,00 *

Vervanging Special High Fidelity RCA-kabels en Groundwire Technics SL-1200 en SL-1210 MK-serie draaitafel

In dit pakket gebruiken we speciale Extra High Fidelity RCA-kabels en de originele Technics Ground-Wire. Een veel voorkomende reparatie is de vervanging van de tulp-kabels of ook wel RCA-kabels genoemd. Deze reparatie gebeurt samen met de vervanging van de Ground-Wire (aarde-kabel). Omdat sommige klanten een kwalitatief hoogwaardigere kabel willen hebben dan de standaardkabelset, dan is dit setje perfect om te laten monteren op uw draaitafel. De connectoren zijn van Neutrik REAN, het bekendste merk van connectoren in de professionele audiowereld. Deze connectoren zijn “Gold Plated” wat inhoudt dat de connectoren verguld zijn voor een zeer hoogwaardige signaaloverdracht. Ook voor dit pakket heeft PILOT Entertainment een standaardprijs samengesteld.

Extra high fidelity RCA-kabelset en Groundwire vervangen = € 89,00 *

Reparatie Technics Naaldverlichting – Targetlight LED

Na enige tijd kan het gebeuren dat de pop-up lamp stuk gaat die schijnt op de plek waar de naald de plaat raakt; de zogenaamde Targetlight. Deze lamp is oorspronkelijk een neonlamp. Tegenwoordig is het mogelijk om een LED-lamp te monteren in de platenspeler. Wij gebruiken een warm-witte LED om zo goed mogelijk in de buurt te komen van de oorspronkelijke kleur verlichting. Ook voor deze Technics DJ Gear Reparatie hebben we een all-in-prijs opgesteld. Mocht u een andere kleur willen hebben, dan kunnen we dit op aanvraag voor u verzorgen.

Naaldverlichting – LED Rivisie = € 65,00 *

Revisie Spindle Motor Technics SL-1200 en SL-1210 MK-serie Draaitafel

Technics heeft vanuit de productie voorgeschreven dat de lageras van de motor iedere 2000 uur opnieuw schoongemaakt en gesmeerd moet worden met speciale Technics olie. Bij deze revisie wordt de mainboard gedemonteerd om vervolgens de motor uit de draaitafel te kunnen halen. Deze spindle motor wordt vervolgens uit elkaar gehaald, geheel gereinigd en gesmeerd met de originele Technics-olie zoals de fabrikant het voorgeschreven heeft. Uiteraard wordt uw mainboard ook gereinigd en stofvrij gemaakt. Na deze revisie kan uw draaitafel er weer een flinke 2000 uur tegenaan!

Revisie lageras van de Spindle Motor = € 65,00 *

Reparatie – Bromtoon of alleen geluid aan één kant

Het gebeurt van tijd tot tijd dat een draaitafel een bromtoon blijft geven ook al lijkt alles goed te zijn aangesloten. Of de draaitafel geeft alleen aan de linkerkant of rechterkant een geluidssignaal. Deze klacht kunnen we uiteraard voor u herstellen. In het algemeen adviseren we om de RCA-bedrading te vervangen, maar soms is er iets anders aan de hand. Dit zullen we voor u onderzoeken en vervolgens aan u adviseren wat er gedaan moet worden. Per situatie kan het dus verschillen.

Vervanging originele RCA-kabel en Groundwire = € 89,00 *

Onderzoekskosten = € 55,00 per uur *

* Alle genoemde prijzen op deze website zijn exclusief 21% BTW. Wijzigingen voorbehouden.

Heeft u nog andere vragen?

Neem contact met ons op! 020 – 7766090


Aanmelden DJ Gear Reparatie